понеділок, 15 вересня 2014 р.

У Львові відбувся 5-й форум "Бібліотек@ – відкритий світ"

У рамках 21-го Міжнародного Форуму видавців у Львові відбувся 5-й форум бібліотек "Бібліотек@ – відкритий світ". Темою цьогорічного зібрання визначили розвиток бібліотек та їх перетворення на культурно-інформаційні центри.

До заходу долучилися працівники бібліотек майже з усієї України, студенти, представники міжнародних бібліотечних товариств. У рамках програми Форуму обговорили актуальні питання нинішньої діяльності бібліотек. Зокрема, "участь бібліотечних закладів у формуванні державної інформаційної політики, надзвичайно важливої у нинішніх українських реаліях".
"Сучасна бібліотека – це важлива складова інформаційної, освітньої та культурної сфери життєдіяльності суспільства. Як соціальний інститут, покликана виконувати завдання, покладені на неї суспільством і державою, а саме функції забезпечення збору і зберігання джерел інформації та надання до них вільного і безперешкодного доступу всім громадянам, – зазначила начальник управління бібліотек Мінкультури Лариса Нікіфоренко, - Бібліотеки є важливим елементом у формуванні державної інформаційної політики. Мережа бібліотек сьогодні охоплює всю Україну, включаючи сільську місцевість, вони є зв’язковою ланкою між владою і громадою. А сучасний бібліотекар – це інформаційний менеджер".
Урочисте відкриття 21-го Форуму видавців у Львові пройшло 10 вересня у гарнізонному храмі св. Петра і Павла.

Немає коментарів:

Дописати коментар