четвер, 11 жовтня 2018 р.

Інтерактивні лекції для журналістів

11 жовтня в інтернет-центрі  відбулася нетипова інтерактивна лекція для журналістів в рамках проекту "Школа життя" ініційована громадською організацією "Крик душі" матерів та дружин військовослужбовців спільно із Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області.
З привітальним словом звернулися Аркадій Мунтяну, директор Регіонального центру з надання безопплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області та Ярослава Заліско, голова громадської організації "Крик душі" матерів та дружин військовослужбовців».
Розпочався дуже цікаво захід – лекцією від медіа-експерта Надії Бабинської-Вірної:  «Що таке Відкриті дані і для чого вони потрібні?, «Доступ до публічної інформації».  Акцентувала увагу, які Закони України варто знати ЗМІ – «Про доступ до публічної інформації», «Про інформацію», «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні», «Про захист персональних даних», «Про телебачення і радіомовлення», а також звернула увагу про відповідальність за порушення у сфері доступу до інформації (ст.171 Кримінального кодексу України; витяг зі статті 212-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення; ст.66 Закону України «Про державну службу» та ст.24 ЗУ «Про доступ до публічної інформації»).  
Ольга Андріцька, начальник відділу комунікації та забезпечення доступу до публічної інформації регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області запропонувала розділитись на групи у форматі "живої бібліотеки", де відповідали на запитання адвокати Владислав Шаблій та Лілія Палікиржа; Олександр Пилипюк - учасник АТО, начальник відділу підтримки та розвитку інфраструктури Вижницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги розповів «Де і як можна отримати безоплатну правову допомогу»; психолог Оксана Мудра поділилась з «Дієвими способами боротьби із стресом, принципами спілкування із конфліктними людьми».



 Медик-рятувальник Світлана Мойсова провела практичні заняття першої медичної допомоги.

На заході були присутні студенти І курсу кафедри журналістики Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича та представники регіональних ЗМІ.


Захід завершився спільною молитвою за Україну.

Контактна інформація! Звернутися по допомогу до фахівців Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області можна за адресою: Чернівецька область, м. Чернівці, вул. Василя Аксенина, 5. Телефон: (0 372) 55 31 38.
Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103 (дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України є безкоштовними та приймаються цілодобово). 

Джерела:

  1. http://chernivtsi.legalaid.gov.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=1655:unikalni-lektsii-dlia-zhurnalistiv-vidbulys-u-chernivtsiakh&catid=24&Itemid=136&lang=ua
  2. http://acc.cv.ua/news/chernivtsi/dlya-cherniveckih-zhurnalistiv-proveli-unikalni-lekciyi-foto-37127
  3. https://www.facebook.com/mtrkchernivtsi/videos/2198239583723727/UzpfSTEwMDAwMDc2NjU5NTE5NzoxODgzMTc3ODA4Mzg0NDIx/?id=100000766595197


Немає коментарів:

Дописати коментар