пʼятницю, 12 лютого 2021 р.

Яка книга краща, електронна чи друкована?

 


Життя  завжди змушує людей до прочитання книг, спочатку це підручники, потім різного роду література. Форма як це робити і скільки часу цьому приділяти лишається вибором кожного. Хтось читає для задоволення, хтось для розвитку і ерудиції. На противагу загальноприйнятій думці, що начитана людина має бути розумною та успішною, книга призначена для виконання значно складніших завдань.

Книга вчить людину думати, і ставити собі ж ключові питання: Такі як: Хто ти? Чого прагнеш? І ряд інших…. Книга це завжди захоплююча подорож у світ науки, подорожей, і історій видуманих персонажів і реальних, історій в першу чергу про людей. Звісно книга не навчить вас жити, не врятує від помилок і падінь. Але вона навчить мистецтву слова, бо книга це завжди трохи мистецтво… І можливо світ сильно зміниться, книга втратить свою роль першоджерела знань і інформації, але рівних їй все одно ніколи не буде.

11 лютого в інтернет-центрі відбулася зустріч учасників дискусійного клубу.

Темою розмови була: Яка книга краща, електронна чи друкована?

Впродовж  розмови учасники провели порівняння плюсів і мінусів електронної та друкованої книги. Виявилося що плюсів більше як при прочитанні друкованої, так і електронної книги. Загалом в порівнянні виявилась нічия в протистоянні електронної книги з паперовою. Загалом дискурс виявився продуктивним.




Модератор заходу - Вікторія Хома, бібліотекарка відділу інформаційних технологій та електронних ресурсів.

Фото - Віктора Безпальченко

Немає коментарів:

Дописати коментар