четвер, 29 листопада 2018 р.

«Ex Libris: Нью-Йоркська публічна бібліотека» (реж. Фредерік Вайзмен, США)


28 листопада в кіноклубі медіа-просвіти з прав людини Docudays UA при Чернівецькій ОУНБ ім. Михайла Івасюка відбувся показ кінострічки  «Ex Libris: Нью-Йоркська публічна бібліотека» (реж. Фредерік Вайзмен, США) з колекції XV Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA.
Фільм Фредеріка Вайзмена «Ex Libris: Нью-Йоркська публічна бібліотека» зазирає за лаштунки одного з найвеличніших сховищ знань у світі і показує глядачеві місце гостинності, культурного обміну і навчання. Бібліотека з її 92 філіалами по всьому Мангеттену, Бронксу та Стейтен-Айленду вбачає свою місію в тому, щоб бути ресурсом для всіх мешканців цього багатогранного і космополітичного міста. Нью-Йоркська публічна бібліотека є проявом  глибоко вкоріненої американської віри у право кожного знати і бути поінформованим. Це одна з найбільш демократичних інституцій Америки — бібліотека вітає кожного. Бібліотека прагне надихати людей навчатися, розвивати знання і зміцнювати спільноти.
-         Після перегляду фільму про Нью-Йоркську бібліотеку з’явилося бажання втілювати у життя цікаві проекти та нові форми роботи, удосконалювати свої професійні навички, вчитися працювати у новому форматі. Також, дуже вразило те як працівники Нью-Йоркської бібліотеки знаходять підхід до кожного відвідувача, незалежно від віку, статі, раси та соціального становища,- поділилась одна з бібліотекарок.


Модератор заходу – Ксенія Філяк, менеджеркиня молодіжного напрямку 
ГО «Клуб Української Молоді», координаторка проекту. 


Немає коментарів:

Дописати коментар