середу, 28 листопада 2018 р.

«Коли я чую спів птахів» (режисер Тріне Валлевік Гобюрґ )

28 листопада 2018 року, Дмитро Міцевич - представник ГО "Товариство «Український Народний Дім в Чернівцях», регіональний координатор проекту Мандрівного кінофестивалю та Галина Добровольська - працівниця Чернівецької обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Михайла Івасюка завітали в Чернівецьку ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 ім. Юрія Федьковича. Учні 7-Б класу мали змогу переглянути анімаційну стрічку «Коли я чую спів птахів» (режисер Тріне Валлевік Гобюрґ) з колекції XV Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA
Це історія про п’ятьох кот-д'івуарських (західна Африка) дітей, які змушені були покинути свою країну через війну, що розгорілася після президентських виборів 2010 року. Шість років потому діти обговорюють свої надії та мрії про майбутнє, що додає кольорів до найтемніших кошмарів.




Проговорили про права дітей і обов’язки, ознайомили з Конвенцією ООН про права дитини. Після перегляду обговорили, які права дітей були не порушені. 
«Мене вразило більш за все, що живучи у таборі для біженців діти мріють про світле майбутнє, не забуваючи про те, що вони втратили. Вони вірять в те, що можуть змінити країну на краще», - свою точку зору висловив учень.

Немає коментарів:

Дописати коментар