четвер, 21 вересня 2017 р.

Освітня програма для працівників бібліотек

«Все починається із нас самих». Якщо зрозуміти і дотримуватись цих слів, можна досягнути всього бажаного і навіть більше. 20 вересня обласна книгозбірня об’єднала бібліотекарів області в освітній програмі для працівників бібліотек у рамках програми Відкритого університету для дорослих. Кваліфікованим тренером виступила практичний психолог, гештальт-терапевт ВСПП ГП, член УСП (Чернівці) Олена Головіна-Костильова.
«Постійно навчатись і постійно рости» - таке гасло життя повинен прийняти кожен, а для бібліотекарів це вже спосіб життя. Розпізнати та правильно використовувати свої внутрішні та зовнішні ресурси, правила роботи із клієнтами, взаємодія із ЗМІ, способи залучення читачів та ефективна робота бібліотек - такі питання стали ключовими у обговоренні учасників програми.
Робота в групах, заглиблення та пізнання себе, оцінка свого життя та налаштування здорової психологічної атмосфери стануть вдалим фундаментом для правильної побудови роботи. І тут варто пам’ятати, що «чим радісніше, краще ми себе відчуваємо, тим ефективніше ми виконуватимемо професійний обов’язок».






1 коментар: