четвер, 7 грудня 2017 р.

Година спілкування «Насильство в сім’ї: шляхи вирішення»

Домашнє та ґендерне насильство залишається актуальною проблемою для українського суспільства, де досі відкрито говорити на цю болючу тему та визнавати її існування непросто.
07 грудня відділом інформаційних технологій та електронних ресурсів була проведена година спілкування «Насильство в сім’ї: шляхи вирішення» в рамках щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» та програми ПОЛіС*Поліція і Спільнота (проект виконується Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) в партнерстві з Міністерством Внутрішніх Справ України, Міжнародною організацією з розвитку права (IDLO) за фінансової підтримки Відділу з правоохоронних питань (INL) Посольства США).
В заході взяли участь: Рачковська Лілія Василівна, головний спеціаліст служби у справах дітей Чернівецької міськради; Ігор Пастух, старший інспектор зв’язків з громадкістю УПП  м. Чернівці, капітан поліції; Олександр Ізбор,  інспектор роти №2 батальйону УПП м. Чернівці, лейтенант; Анна Харена, інспекторка патрульної поліції, лейтенант.



Студентам І курсу Чернівецького юридичного інституту Національного університету "Одеська юридична академія"  поліцейські розповіли про підрозділи Національної поліції та чим вони займаються в різних підрозділах, про види насильства, попередження та вживання заходів щодо його уникнення. Лейтенантом поліції Анною було проведено гру «Міфи і реальність», де присутні мали змогу дати відповіді на поставлені запитання і обґрунтувати їх.
Головним спеціалістом служби у справах дітей Чернівецької міськради Лілією Рачковською проінформувала куди потрібно звертатися по допомогу у випадку проявів насильства, навела приклади з життя, закликала бути не байдужими, якщо ви стали свідком насильства в будь-яких проявах.
Модератор заходу – Галина Добровольська, завідувачка відділом інформаційних технологій та електронних ресурсів.

P.S.: Нашими партнерами в програмі ПОЛіС*Поліція і Спільнота  є громадська організація «Товариство Український народний дім у Чернівцях».

1 коментар:

  1. Доброго дня! Молодці,що проводите такі заходи... Вони потрібні, щоб убезпечити своїх рідних і себе від насильства в будь яких проявах... Проводіть частіше😉

    ВідповістиВидалити