середу, 6 грудня 2017 р.

Права дитини

06 грудня 2017 року у рамках відзначення тижня права, в клубі медіа-просвіти з прав людини Docudays.Ua  при Чернівецькій ОУНБ ім. М. Івасюка, для учнів 9 класу ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1 був показаний документальний фільм 2012 року "Лізо, ходи додому" режисерки Оксани Бурої.  
Маленька Ліза постійно кудись тікає. Її життя похмуре й жорстоке, тому вона шукає прихистку в природи, де в неї свій світ – там панують ігри, музика й магія. В дівчинки настільки багата уява, що вона примудряється переживати нескінченні запої батьків. Найбільш приголомшливим у цьому фільмі є те, що він дозволяє усвідомити жах ситуації, але не піддатися темряві гнітючих подій на екрані. У стрічці немає спроб подати якийсь соціологічний зріз – це радше результат бажання якомога правдивіше зафіксувати дорослий світ крізь незіпсутість дитячого сприйняття.


Після завершення фільму, модератором Марією Гаврилюк було запропоновано учням розділитися на 4 команди, які отримали по одному питанню: Що означає для мене моя сім'я? Чи були у фільмі порушені права дитини і які саме? Чи є у Лізи майбутнє і що чекає на неї? Що вразило найбільше?



    Кожна із команд письмово і усно представила свої напрацювання щодо цінностей в житті кожної людини, проговорили про порушення прав дитини.
Одна із груп дітей придумали фінал кінострічки про те, що чекає головну героїню в дорослому житті.

Модератором була надана інформація куди можна звертатися по допомогу у разі порушення прав дитини. 

Фото: Віктор Безпальченко

Немає коментарів:

Дописати коментар