четвер, 7 листопада 2013 р.

"Все життя - в літературі" до 100-річчя від дня народження Платона Воронька

Як швидко мчить час... Здавалося, не встигли і оглянутись, а за вікном уже тринадцятий рік нового тисячоліття добігає свого кінця.

У літературу за цей час пройло декілька поколінь, неоднораз відбулася переоцінка цінностей: дехто, поквапливо записаний в "лідери", поповнив лави загалу, і, навпаки, декотрі, віднесені критикою в реєстр пересічних, вибралися на чільне місце.

Але в тому ж таки літературному процесі є величини незмінні, оті "точки відліку", котрі віховими знаками изначають рівень поезії взагалі, становлять його золотий, валютний запас.

До таких стабільних велечин належить і творчість Платона Воронька. На його життєвому циферблаті, на жаль, давно зупинилися стрілки. Але, до честі поета, він за останні свої роки встиг видати стільки книг і на такому високому художньому рівні, що комусь іншому хтозна чи вдалося б за все творче життя! Причому кожна нова збірка Воронька була як якісний виток не лише в його особистій спіралі розитку, а й помітний набуток усієї нашої української поезії.

Напередодні 100-річчя з дня народження поета в обласній науковій книгозбірні імені М.Івасюка відбулася літературна година "Все життя моє - в літературі", де всі бажаючі змогли поближче познайомитися з життєвим та творчим шляхом П.М.Воронька. Звучали поезії у виконанні працівників бібліотеки, а також у авторському виконанні та пісні на слоа Платона Воронька.

Захід відбувся 6 листопада 2013 року в приміщенні обласної наукової бібліотеки ім. М.Івасюка о 14:00 год.




Немає коментарів:

Дописати коментар