понеділок, 31 березня 2014 р.

Презентація книги кандидата історичних наук Дмитра Ліщука «Українці і кримські татари: що спільного і що об’єднує»

20 березня 2014 року о 14.00 в Чернівецькій обласній універсальній науковій бібліотеці ім. М. Івасюка відбулась презентація книги кандидата історичних наук Дмитра Ліщука «Українці і кримські татари: що спільного і що об’єднує».

Шлях переосмислення минулого будь-якого народу, без сумніву, - процес тривалий, який потребує нових архівних пошуків, концентрації зусиль багатьох фахівців. Тому особливо важливою на цьому шляху є поява нових досліджень, кожне з яких закладає фундамент майбутнього комплексного відтворення історії Криму та тієї ролі, яку відігравав кримськотатарський народ у цивілізаційному поступі континенту.
Вихід науково-популярного видання «Українці і кримські татари: що спільного і що об’єднує» збігається із 70-річчям з часу депортації народів Криму із своєї історичної батьківщини.
На заході виступили:
1.                  Ліщук Дмитро Савович – кандидат історичних наук, редактор і упорядник 9 книжкових видань серії «Материнська школа», автор багатьох монографій, наукових видань, методичних посібників, брошур і статей на педагогічну тематику.
2.                  Брицький Петро Павлович – доктор історичних наук, викладач        ЧНУ ім. Ю. Федьковича, рецензент книги «Українці і кримські татари: що спільного і що об’єднує».
3.                  Федорук Андрій Васильович – кандидат історичних наук, викладач  ЧНУ ім. Ю. Федьковича, один з рецензентів книги «Українці і кримські татари: що спільного і що об’єднує».
4.                  Савчук Остап Васильович – заслужений діяч мистецтв України, Голова обласного обєднання  Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Т. Шевченка.
5.                  Косяченко Віктор Трохимович – заслужений працівник освіти України, заслужений працівник культури України, кандидат філологічних наук, почесний Голова обласного обєднання  Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Т. Г. Шевченка.
6.                  Кожолянко Георгій Костянтинович – доктор історичних наук, професор ЧНУ ім. Ю. Федьковича.  
Ведучі – бібліотекарі ЧОУНБ ім. М. Івасюка Шилюк Любов та Якуб’як Галина.
Поезію кримськотатарських поетів ХХ століття в перекладі Данила Кононенка прочитали бібліотекарі ЧОУНБ ім. М. Івасюка Філяк Наталія та Заяць Тетяна. 

На заході були присутні викладачі, студенти ЧНУ ім. Ю. Федьковича та працівники бібліотеки.








Немає коментарів:

Дописати коментар