середу, 21 січня 2015 р.

Світова цифрова бібліотека

Світова цифрова бібліотека  (СЦБ) (англ. World Digital Library) — міжнародна цифрова бібліотека, яка створена за підтримки  ЮНЕСКО  та  Бібліотеки Конгресу США.
Світова цифрова бібліотека започаткована з метою сприяння міжнародному та міжкультурному взаєморозумінню, представити вільно та безперешкодно через Інтернет  у багатомовному форматі найкращі зразки  культурної спадщини   різних країн світу, створення   ресурсів  для науковців, освітян та широких верств населення та розвинути співпрацю між інституціями — партнерами проекту.  СЦБ прагне поширити неангломовні та незахідні ресурси в Інтернет, і зробити внесок для науковців та дослідників. Бібліотека намагається представити в Інтернеті безкоштовно та у багатомовному форматі багатство, різноманітність та внесок всіх світових культур у загальнолюдську спадщину, включаючи  рукописи,  карти,  рідкісні книги,  нотні партитури,  звукозаписи,  фільми,  фотографії, креслення  та інші матеріали.


На початку, у квітні 2009, коли бібліотека стала доступною широкому загалу, нараховувалось 1 236 документів.  Станом на листопад 2012 кількість документів становила 6 506.

Немає коментарів:

Дописати коментар