суботу, 21 березня 2015 р.

«ЕСМаР. Електронна система моніторингу базової мережі публічних бібліотек України»

З 17  березня  по 20 березня 2015 року в Регіональному тренінговому центрі обласної бібліотеки  пройшли одноденні тренінги за темою «ЕСМаР. Електронна система моніторингу базової мережі публічних бібліотек України».  ЕСМаР створено для збору, зберігання та обробки даних, які надаються публічними бібліотеками України за визначеним переліком показників. До участі запрошені були представники відділів культури райдержадміінстрацій області, директори та методисти центральних районних (міських) бібліотек. 
Навчали користуватись електронною системою моніторингу ЕСМАР присутніх – Галина Добровольська (завідувачка відділом інформаційних технологій та електронних ресурсів) та Алла Лупан (головний методист науково-методичного відділу), в  одному із тренінгу взяла участь Оксана Романуха, регіональний представник  програми «Бібліоміст».
Під час тренінгу навчились: переглядати статистику подану бібліотеками; повертати на редагування звіти відповідальним особам; консолідувати статистику за допомогою фільтрів; експортувати дані звітів бібліотек в Excel для більш глибинного аналізу; розсилати масові повідомлення на електронну пошту; створювати та редагувати дані користувача; автоматично створювати звіт за формою 6-НК.

На практиці кожен учасник мав змогу заповнити звіт своєї бібліотеки, що дало можливість детальніше ознайомитись із системою.

Немає коментарів:

Дописати коментар