четвер, 28 травня 2015 р.

Тренінг «Сучасні технології – залучення до читання»

В історії розвитку людства читання завжди відігравало важливу роль. Але, на жаль, нині в українському суспільстві цінність читання знижується.
За інформацією компанії Research & Branding Group всього читає лише 50% українців.
Отже, залучення до читання – одна з основних місій сучасної бібліотеки, вона потребує спеціально виділеного ресурсу, часу, неординарних зусиль і бажання бібліотечних працівників виправити ситуацію, що склалася.
26 травня 2015 р. відділ інформаційних технологій та електронних ресурсів провів тренінг «Сучасні технології – залучення до читання» для студентів Чернівецького училища мистецтв ім. С. Воробкевича. Учасники тренінгу  обговорили причини, які пригнічують процес читання, визначили завдання сучасних бібліотекарів для збільшення показника читаності в суспільстві, велася дискусія про те, яким чином можна використовувати сучасні технології для запровадження нових, нетрадиційних форм і засобів бібліотечної роботи. Таким чином дійшли висновку, що важливо не протиставляти, а поєднувати книжкову культуру і можливості електронних технологій. Після обговорення теми майбутні бібліотекарі взяли участь у створенні відеоролика «Книжкові фаворити видатних особистостей», ви його можете переглянути в розділі "Відео".   
Мета створення цього роліку: заохочення до прочитання книг, викликати бажання прийти до книгозбірні,  реклама книжкового фонду бібліотеки,  переконати, що читати - престижно, модно, корисно. Відомі особистості залюбки читали й читають книги, це і є запорукою їх успіху.

Таким чином студенти безпосередньо взяли участь у використанні сучасних технологій задля популяризації читання і реклами бібліотеки.

Немає коментарів:

Дописати коментар