вівторок, 20 жовтня 2015 р.

Перегля документальної стрічки Фолькера Кеппа «Herr Zwilling und Frau Zuckermann»

9 жовтня 2015 року студенти Вільного університету Берліна та Карлового університету з Праги в стінах нашої книгозбірні мали змогу переглянути стрічку Фолькера Кеппа «Herr Zwilling und Frau Zuckermann». Міжнародної уваги у 1999 році отримала німецька документальна стрічка Фолькера Кеппа «Herr Zwilling und Frau Zuckermann».
Чернівці були колись центром єврейської культури на Буковині, маргінальний краєвид, який був сформований протягом століть багатонаціональної суміші. Тут українці, поляки, румуни, німці та євреї жили пліч-о-пліч. «Це регіон, де люди і книги жили", поет Пауль Целан одного разу сказав про втрачений світ юності, яка продовжує існувати тільки в літературі, і в пам'яті. Еміграція, вигнання і знищення євреїв. У Чернівцях, де половина населення це були євреї, лише деякі вижили після депортації в таборі Придністров'я. 
Кінострічка про історію життя двох людей (пана і пані Zwilling Цукермана) та які страждання вони пережили в ХХ столітті. Вони розповідають про старі часи, про загальні події, про політику та літературу і турботу повсякденного життя.

Немає коментарів:

Дописати коментар