пʼятницю, 25 березня 2016 р.

Поетична світлиця Наталії Григорчук «Весна мене не раз ще зачарує…»

24 березня 2016 року відділом інформаційних технологій та електронних ресурсів було проведено поетичну світлиця Наталії Григорчук  «Весна мене не раз ще зачарує…».
В заході взяли участь: Юхим Гусар, журналіст, літератор, краєзнавець, член Національної спілки журналістів України (НСЖУ). лауреат премій імені Івана Бажанського, Сидора Воробкевича, Григорія Шабашкевича, Олекси Романця; Довгунь Ярослав, директор та Сандіна Яворіка, заступник директора по навчально-виховній роботі Снячівської ЗОШ І-ІІІ ст., Вонча Вікторія, директор будинку культури села Тисовець Сторожинецького району.



Звучало поетичне слово від самої поетки, а також її вірші декламували працівники книгозбірні Мар’яна Шкрібляк та Марія Гаврилюк. Зачитали власні поезії Філіп Анастасію (учениця 11 класу), Гандзюк Єлізавету (учениця 8 класу) та Ніколасі Анастасія (учениця 6 класу) Снячівської ЗОШ І-ІІІ ст.                                                         
    

Музичний дарунок для Наталії Григорчук було у виконані Любоми́ра Равлю́ка  — українського виконавця, композитора, педагога, викладача музики педагогічного коледжу Чернівецького Національного університету імені Ю.Федьковича, члена Національної спілки композиторів України, лауреата літературно-мистецьких премій імені Марка Черемшини та Сидора Воробкевича; Понича Миколи - вчителя музики Снячівської ЗОШ І-ІІІ ст. та бібліотечного працівника Мар’яни Заєць.


З вітальним словом від нашої книгозбірні виступила заступник директора з питань наукової роботи – Довгань Марія.


 

На заході були присутні учні та педагогічний колектив Снячівської ЗОШ І-ІІІ ст., викладач української мови та літератури Чернівецького коледжу будівництва та архітектури – Неля Слімак зі своїми студентами та поціновувачі поетичного слова.
Ведучі заходу: Галина Добровольська та Віктор Безпальченко.

Фото: Степан Карачко та Ольга Нагаєва.

Довідка: Поетка народилася навесні 20 березня 1981 в селі Снячів Сторожинецького району Чернівецької області. У 1987 році пішла до школи. З дитинства зачарована красою нашої буковинської природи, і любов до цієї краси, до всього гарного, світлого, чистого почала народжуватися у серці поетичними рядками і виливатись на папір .У 1995 році Наталія почала писати вірші. Перший вірш присвячено пам'яті Назарія Яремчука. У 1997 році у районній Сторожинецькій газеті «Рідний край» були надруковані перші твори. У 1998 році закінчила 11-річну Снячівську загальноосвітню школу з відзнакою. У 1999 році вийшла заміж і переїхала до сусіднього села Тисовець /Тисівці/. Цього ж року народився син Валентин. У 2004 році вступила до ЧНУ ім. Ю Федьковича на філологічний факультет заочного відділення. У 2008 році, навчаючись на 4-му курсі, виходить з друку перша збірка «Ступаю тихо на траву» /передмову до збірки написала Ганна Дущак / У 2009 році вірші Наталії надруковані в «Університетському віснику». 2009 року вийшла друком друга збірочка «Мелодія серця», 2014 році - збірочка віршів «Весняні світанки». Вірші її учнів побачили світ у збірочці під назвою «Буковинські дзвіночки» (2016), яка вийшла нещодавно.

Немає коментарів:

Дописати коментар