четвер, 23 березня 2017 р.

Перегляд фільму "Полум'яні голоси"

23 березня 2017 р. у відділі інформаційних технологій та електронних ресурсів відбулося чергове засідання кіноклубу медіа-просвіти з прав людини Docudays UA при Чернівецькій ОУНБ ім. Михайла Івасюка. Присутніми були учні загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №4, які мали змогу переглянути документальний фільм ізраїльського режисера Ноа Левін «Полум’яні голоси».
Модератор кіноклубу Ольга Нагаєва  продемонструвала презентацію, де висвітлила деякі факти про ефіопських євреїв: про репатріацію їх в Ізраїль, про ставлення уряду до цієї общини, про дискримінацію по відношенню до них.
Після перегляду кінострічки відбулась дискусія, в ході якої було проведено паралелі щодо України, де законодавство не містить дієвого захисту від дискримінації та не встановлює порядку оскарження дискримінаційних дій. Були згадані випадки расової дискримінації в нашій країні. Також обговорили способи боротьби з цим ганебним явищем в суспільстві.
На завершення заходу молодь поділилася своїми враженнями від фільму та виявила бажання відвідати наш кіноклуб ще не один раз.






Немає коментарів:

Дописати коментар