пʼятницю, 31 березня 2017 р.

XIV Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA

 «4° Прощавай Людино!!» - тема XIV Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA, яка присвячена проблемам зміни клімату, захисту довкілля та наслідків бездіяльності людини.


27-28 березня 2017р. в м. Києві в рамках міжнародного кінофестивалю Docudays UА відбулася конференція на тему «Документальні фільми як інструмент медіапросвіти з прав людини». Я мала змогу ознайомитись із Всеукраїнською освітньою програмою «Розуміємо права людини», з презентаціями проектів «Маленькі цілі тютюнових гігантів», «#НеБийДитину. Що натомість?», з кращими досвідами кіноклубів Docudays UА. 
Засновник одного з найбільших в Європі кінофестивалів про права людини One World Ігор Блажевіч, поділився з нами своїм досвідом «Як створити свою глядацьку мережу». 



Дні традиційно розпочиналися з ранкової кави з режисерами, чиї фільми були показані напередодні в конкурсах DOCU/ПРАВА, DOCU/ЖИТТЯ, DOCU/ЮНІСТЬ, DOCU/КОРОТКО та DOCU/Україна. Учасники правозахисної програми RIGHTS NOW спілкувалися з глядачами в неформальній обстановці. На фестивалі Docudays UA працювала "Жива бібліотека», дитячий простір DOC/САДОК, виставка фотографій «Зміни клімату щодня».
В другій половині дня ми мали змогу переглядати фільми, отримали третю колекцію з 16 добірних документальних стрічок та методичні матеріали.
Фото Наталки Дяченко
Щиро дякую команді Docudays UА за запрошення.   

Галина Добровольська

Немає коментарів:

Дописати коментар