вівторок, 27 червня 2017 р.

Перегляд документального фільму «Край електросміття» режисера Девіда Феделя

27 червня в рамках діяльності кіноклубу медіа-просвіти з прав людини Docudays UA на базі обласної універсальної наукової бібліотеки ім. М. Івасюка відбувся перегляд документального фільму «Край електросміття», режисера Девіда Феделя.
Стрічка піднімає глобальну проблему нерегульованого повторного використання електронного сміття. Фільм без діалогів та без авторських коментарів, ти сам на сам із побаченим і від цього перехоплює дух, і справді, слова стають зайвими. На прикладі місцевості Агбогблоші, у республіці Гані, що являється найбільшим звалищем електронного сміття у всьому світі, автор відображає не тільки глобальну екологічну катастрофу, але й питання прав людини. Щороку у світі накопичується майже 50 мільйонів тон електронного сміття, щороку Україна викидає на смітник 500 тисяч тон електронних відходів. Чи задумувались Ви, що стається із використаною побутовою технікою, телефонами, комп’ютерами, куди вони діваються?
Учасники показу активно обговорювали питання екологічного права, політики країн, шляхи вирішення даної проблеми та збереження навколишнього середовища. На позитивному прикладі боротьби зарубіжних країн із сміттям, була розглянута екологічна ситуація України, можливості та шляхи розв’язання екологічних проблем та важливості екологічного виховання у дітей для збереження майбутньої екосистеми.
Подолання проблеми електронних відходів потрібно вирішувати як в організаційно-правовому аспекті, так і соціально-інформаційному. Ось яка думка прозвучала: «Перш за все, треба попрацювати над собою, усвідомлювати всю загрозу, яку несуть побутові відходи. Як правило, більшість людей просто не усвідомлюють масштаби загрози, тому варто їм це пояснювати». Тож, перше що ми можемо зробити, це почати із себе, із своєї сім’ї.



Немає коментарів:

Дописати коментар