вівторок, 10 жовтня 2017 р.

XIV Мандрівний фестиваль документального кіно розпочато

XIV Мандрівний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA розпочав свою діяльність у регіонах. Головна тема  цьогорічного фестивалю звучить «4o Прощавай, людино!!», яка присвячена проблемі зміни клімату й захисту довкілля. Адже, саме така цифра до кінця століття стане причиною катаклізмів на Землі позначаючи середню температуру планети.



9 жовтня на базі кіноклубу медіа-просвіти з прав людини  Docudays UA у обласній бібліотеці ім. М. Івасюка було проведено 2  покази документального фільму «Альфредо» (реж. Майке фон дер Лінден та Мар’є Губе). Учасниками перегляду стали учні шостого класу ЗОШ І - ІІІ ступенів № 2 ім. Ю. Федьковича та учні восьмих класів ЗОШ І - ІІІ ступенів № 4.





Фільм показує долю 13-річного хлопця Альфредо Лоренцо, який стрімко рухається до своєї мрії – стати найсильнішим чарівником світу. Найбільшою його підтримкою стала родина, що має давній артистичний рід. Юний та наполегливий, із своєю метою та одночасно дитина і школяр, із своїми сумнівами. Він не здається.
Школярі жваво обговорювали кліматичні питання, права дитина та свої обов’язки із усвідомленням сили духу заради боротьби  за свою мрію. 
Модератор заходу - Дмитро Міцевич, регіональний координатор фестивалю, представник ГО «Клуб української молоді», «Товариство Український Народний Дім в м.Чернівцях».

Немає коментарів:

Дописати коментар