вівторок, 26 листопада 2019 р.

"Сирійська історія кохання"


 Щорічно з 25 листопада по 10 грудня триває Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства». З цієї нагоди у відділі інформаційних технологій та електронних ресурсів відбулося  чергове засідання кіноклубу медіа-просвіти з прав людини Docudays UA при Чернівецькій ОУНБ ім. Михайла Івасюка. 
Студенти Чернівецького юридичного інституту та юридичного коледжу Національного університету "Одеська юридична академія", Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича спеціалізація «Політологія» та Чернівецького обласного коледжу мистецтв ім. С. Воробкевича спеціалізація «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа» мали змогу переглянути документальний фільм "Сирійська історія кохання" (режисер Шон МакАллістер, Велика Британія, 2015 рік). Це історія Амера і Раґди, які познайомилися в тюремній камері в Сирії 15 років тому, коли МакАллістер вперше зустрівся з цією родиною. І ось Раґда знову потрапляє за ґрати, залишивши Амера самого доглядати за чотирма їхніми синами. Та коли регіоном поширюється «арабська весна», доля родини безповоротно змінюється. Стрічка, яку знімали понад 5 років, окреслює їхню неймовірну одіссею до політичної свободи. Для Раґди й Амера це мандрівка надії, мрій і відчаю заради революції, батьківщини та одне одного.
На початку модератор разом з присутніми визначали, хто такі правозахисники (ці), наскільки їх справа є ризикованою.
 Галина Пшеничко - фахівець Буковинської юстиції, розповіла про права людини та протидію домашньому насильству, про механізми правозахисту, які існують в Україні.
Тарас Лазарук - фахівець Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області розповів як отримати правову допомогу в центрі.
Тетяна Білокуренко - інспектор ювенальної превенції Швченківського відділу поліції ГУ Національної поліції в Чернівецькій області, старший лейтенант закликала не замовчувати про випадки проявів насильства, звертатись за допомогою.







Після перегляду кінострічки студенти поділились своїми враженнями: «…залишились хвилюючі емоції, які змушують ще раз задуматись, що таке свобода і наскільки важлива демократія», «…зображує істину та справжню любов народу до своєї Батьківщини, герої готові життя покласти за свої права та свободи.», «мене вразила дитина, яка в такому малому віці хоче зміти владу, щоб повернутись додому».
Модератором заходу була  Добровольська Галина - завідувачка відділу інформаційних технологій та електронних ресурсів.

Джерела:
  1. https://chernivtsi.legalaid.gov.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=1882%3Aprava-liudyny-ponad-use&catid=24&Itemid=136&lang=ua&fbclid=IwAR0lNqhJ5zeIehVCQnXMc9N_Y22xdheTuVAv8BGwYLbiuWsBfA7Ug_kPa8Q
  2. http://www.chernjust.gov.ua/news/V-Ukraini-startuvala-akciya-16-dniv-proti-nasilstva-1137861.html
  3. https://www.facebook.com/ypchernivci/posts/2574918622584652


Немає коментарів:

Дописати коментар