пʼятницю, 13 листопада 2020 р.

Онлайн-презентація книги «Шлях (до) ромів»


 16 листопада в усьому світі  відзначається  Міжнаро́дний день толера́нтності, який запровадили у 1995 році за рішенням ЮНЕСКО. Саме цього дня ухвалили і Декларацію принципів терпимості.

В рамках відзначення Міжнаро́дного дня толерантності в регіональному тренінговому центрі відбулася онлайн-презентація книги «Шлях (до) ромів».

З вітальним словом виступила Марія Довгань, заступник директора з питань наукової роботи.

Галина Добровольська, завідувачка відділу інформаційних технологій та електронних ресурсів, розповіла про книгу «Шлях (до) ромів», яка стала результатом роботи літературно-мистецької резиденції «СпільноART», що проходила навесні 2019 р. (її організатором виступила Ромська програма Міжнародного фонду «Відродження»).

До слова було запрошено Андрія Тужикова, українського письменника, культурного менеджера, куратора формації «Лабораторія культури». Андрій є автором оповідання «Мотузка над плесом» (коротенька історія кохання і не тільки… ), яке увійшло в цю книгу. Він зачитав уривок з презентованої книги, чим зацікавив всіх присутніх ….

Ми говорили про феномен буковинської толерантності, про подолання стереотипів до ромів, про право кожної людини жити в мирі та зберігати свою індивідуальність.



В онлайн-презентації взяли участь 23 бібліотекарів області.

Фото Віктора Безпальченка.

 P.S: Книга «Шлях (до) ромів» -  це антологія  малої прози українських авторів, в тому числі ромського походження. В книзі  читач знайде 19 прозових текстів про співжиття в полікультурній громаді, згуртованість, взаємоповагу й толерантність. «Шлях (до) ромів» — це історії, що покликані руйнувати стереотипне бачення ромської громади.

Андрій Тужиков - автор підліткової повісті «Ще одна цегла в стіні», нон-фікшн книги «Коротка історія технологій: як зрозуміти свій ґаджет» та поетичної збірки «Тривожні маки».

Видавництва де можна придбати книги - Yakaboo.uaВидавництво

Немає коментарів:

Дописати коментар