середу, 16 грудня 2020 р.

Мандрівний Docudays UA на Буковині


 Цього року  в Чернівцях XVIІ Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA вперше відбувається в гібридному форматі, як онлайн та і офлайн.

Тема цьогорічного фестивалю  «Тін Спіріт» розмірковує над тим, як може звучати голос молодi в обговоренні суспільних питань, чи можуть діти розглядатись не лише як об’єкти захисту, але й як суб’єкти прав, як у ситуації збройного конфлікту держава може протидіяти насильству й експлуатації дітей, реалізовувати їхні права на освіту та розвиток і чи обмежується процес дорослішання викликами підліткового віку.

16 грудня завітали в бібліотеку села Горбово (Острицької ОТГ) - Дмитро Міцевич, регіональний координатор Мандрівний Docudays UA / Чернівці  (Товариство “Український Народний Дім в Чернівцях”) та Галина Добровольська, керівниця кіноклубу при Чернівецькій ОУНБ ім. М. Івасюка, представивши увазі глядачям 2 короткометражні стрічки.

 «Хвилі світла» – історія 12-річної Фріди, яка майже не бачить. Однак уві сні картинка стає настільки чіткою, що вона «бачить» речі, непомітні для інших.

Фільм «Карла і Нордал» документує життя шестирічної Карли та її старшого брат на ім’я Нордал, який має затримку у розвитку. 

Говорили про інклюзивність  та щодо забезпечення доступності для людей з маломобільних груп населення  до навчальних закладів та культурних просторів.




Модератор заходу: Дмитро Міцевич. 

Немає коментарів:

Дописати коментар