середа, 27 січня 2021 р.

«За ким майбутнє?»

 


26 січня у відділі інформаційних технологій та електронних ресурсів Чернівецької обласної універсальної наукової бібліотеки  ім. М. Івасюка було проведено дискусію на тему: «За ким майбутнє?».

В даному дискурсі взяли участь студенти різних факультетів та працівники бібліотеки. У форматі вільного висловлювання кожен учасник дискурсу висловлював свою точку зору та своє бачення майбутнього. Також було розглянуто проблеми, які заважають сьогодні творити краще майбутнє.

Майбутнє - це одна із найбільш обговорюваних тем будь -якого суспільства. Письменники-утопісти створювали світ майбутнього пов'язаний з космосом чи технологією машин та штучного інтелекту. Така фантазія сильно цікавить людей, і водночас, майбутнє всіх нас сильно лякає. Адже роль людини може бути сильно обмежена. Якщо глянути загалом – майбутнє малюється в людській свідомості тривожно і сумно. Чому так? Спробували ми розібратися…

Впродовж години ми з групою молоді намагалися зрозуміти, що нас очікує ближчим часом? Розглянули основні проблеми, які нам прогнозують в майбутньому. Та під час плідної розмови ми дійшли висновку, що сьогодення сильно обмежує наші можливості для формування нового майбутнього. Але потрібно ризикувати! Не боятися рамок, лише роблячи світ хоч трохи кращим сьогодні, ми зможемо побудувати достойне майбутнє.

І як би не було важко сьогодні, як би не лякало завтра, ми будемо рухатися вперед. Адже майбутнє за нами! На такій оптимістичній ноті було завершено дискурс.

Модератор заходу - Вікторія Хома, бібліотекар відділу інформаційних технологій та електронних ресурсів.

Фото - Віктора Безпальченко



Немає коментарів:

Дописати коментар