середа, 13 жовтня 2021 р.

Виїзне засідання кіноклубу Docudays UA при Чернівецькій ОУНБ ім. Михайла Івасюка

   


 З нагоди Дня захисників і захисниць України кіноклуб  Docudays UA при Чернівецькій ОУНБ ім. Михайла Івасюка зробив свій внесок у національно-патріотичне виховання молоді, завітавши 13 жовтня 2021 р. до загальноосвітня школа I-III ступенів №14 Чернівецької міської ради № 14. Для перегляду учням було запропоновано фільм режисера Сергія Лисенко «Мир» (2015, Україна).

«Мир» - це документальна розповідь про те, як українець Мирослав Гай виборював гідність на Майдані, потім був на війні, а згодом став волонтером.

Перед переглядом стрічки модератори, розповіли про кінофестиваль Docudays UA,   про роботу кіноклубу в бібліотеці, його мету і завдання.

Далі було наголошено, що серед нас є багато людей, які захищали і захищають Україну. Але ми не завжди усвідомлюємо, який вагомий внесок зроблено кожною з них для миру в нашій країні. Саме дата 14 жовтня – це нагадування про мужність, героїзм, незламність національного духу визволителів рідної землі всіх часів її багатовікової історії.





Після перегляду учні ділилися емоціями і враженнями про фільм, дали характеристику головному герою. Модератори запропонували презентацію і розповідь про волонтерський рух в Україні, фактори його розвитку  та нормативну базу, якою регулюється волонтерський рух в Україні.



Також торкнулися теми безоплатної правової допомоги для учасників АТО/ООС. Зазначили, що дана категорія входить у трійку, яка є найуразливішою і найчастіше потребує правової, а також психологічної допомоги.

Модератори заходу – Ольга Нагаєва та Галина Добровольська, працівники Чернівецької універсальної обласної наукової бібліотеки імені Михайла Івасюка.

Немає коментарів:

Дописати коментар