четвер, 9 квітня 2015 р.

Година інформації "Інтернет - безпечна територія"

 4 квітня – Всесвітній День Інтернету, який започаткував не хто інший, як сам Папа Іоанн Павло ІІ. У 1998 році католицька церква визнала Всесвітню мережу скарбницею людського знання. А з 2000 року покровителем Інтернет-мережі визнали святого Ісидора Севільського, день якого відзначають саме 4 квітня. Святий Ісидор був іспанським єпископом та першим енциклопедистом, автором 20-томної праці «Етимологія».
9 квітня 2015 року працівники відділу інформаційних технологій та електронних ресурсів провели годину інформації для слухачів Буковинського міжрегіонального центру професійної реабілітації інвалідів. Говорили про Інтернет, який є важливою і невід'ємною частиною сучасного світу і ми вже не можемо уявити своє життя без нього.
 Одною з позитивних сторін Інтернету є те, що він є найбільшою бібліотекою у світі. Тут можна знайти інформацію на будь-які теми, починаючи з погоди і останніх новин і закінчуючи науковими роботами і найважливішими відкриттями. 
 Однак, віртуальний світ має і негативні сторони свого існування.  Ми розповіли про небезпеки, які чатують на користувачів під час мандрівки у віртуальному просторі.  Віруси, спам, фішинг, он-лайнові хижаки, неправдива інформація, шкідлива інформація, інформаційна війна - ось далеко неповний список тих неприємностей, з якими можна стикнутися під час роботи в Інтернет. Своїм завдання ми поставили проінформувати слухачів про Інтернет-небезпеки, роз’яснити, як з ними боротися і захистити свій комп’ютер та свої особисті дані, як відрізнити правдиву інформацію від фейку, як не потрапити у грошову пастку під час здійснення покупок в Інтернет-магазинах чи здійснення банківських операцій.
По завершенню слухачі зробили висновок, що Глобальна мережа – феноменальний за своїми можливостями засіб, однак важливо навчитися правильній поведінці із сучасними  Інтернет-технологіями.





Немає коментарів:

Дописати коментар