понеділок, 19 листопада 2018 р.

«Протидія булінгу в шкільному середовищі»

Практично в кожному класі є учні, які стають об’єктами глузувань та знущань.
На сьогодні булінг перетворився на доволі поширене явище, за яким стоїть ціла низка соціальних та психологічних проблем. Булінг – це не просто бешкет та пустощі. Це особлива форма взаємовідносин, яка ґрунтується на дискримінації, насильстві та агресії.
19 листопада 2018 року до ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 ім. Ю. Федьковича завітали представники сектору ювенальної превенції Головного управління національної поліції в Чернівецькій області. Для учнів 7-Б класу (Ольга Юріївна Гірка, класний керівник) провели урок-бесіду на тему «Протидія булінгу в шкільному середовищі», де ознайомили з поняттям булінгу, його видами та проявами, куди/до кого звертатися за допомогою в ситуації булінгу.



Якщо ви опинились або стали свідками ситуації булінгу, можете звернутися: у своєму навчальному закладі – до соціального педагога, практичного психолога, класного керівника, вчителя, медичного працівника; в поліції – до дільничного інспектора, працівників кримінальної поліції у справах дітей; до працівників служби у справах дітей державної адміністрації; неурядових громадських організацій; зверніться також за порадою до батьків, до людини, з якою у вас довірливі стосунки (друг або подруга, родичі, вчитель).
Інформація про роботу Національної дитячої «гарячої» лінії, телефон 0 800 500 225 або 772 (безкоштовно) в межах України (з понеділка по п’ятницю з 10.00 до 20.00, в суботу – з 10.00 до 16.00).
На «гарячій лінії» можна отримати інформаційні, психологічні та правові консультації щодо протидії жорстокому поводженню з дітьми, експлуатації дітей і захисту їх прав та інтересів.

Немає коментарів:

Дописати коментар