вівторок, 20 листопада 2018 р.

Показ кінострічки «Явних проявів немає» (режисерки Аліни Горлової, 2017, Україна)

19 листопада в кіноклубі медіа-просвіти з прав людини Docudays UA при Чернівецькій ОУНБ ім. Михайла Івасюка відбувся показ кінострічки «Явних проявів немає» (режисерки Алiни Горлової, 2017, Україна) з колекції XV Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA.
Це історія жінки, яка повертається з війни. Розмовляючи з психологами, борючись із ПТСР та панічними атаками, вона намагається повернутися до нормального життя. Цей документальний фільм показує її шлях від початку реабілітації до повернення на роботу.
Після перегляду фільму волонтерка Марія Філіпчук розповідала про особливості волонтерської та громадської роботи в Чернівцях, вона виступила експертом.


Про діяльність центрів та бюро системи безоплатної правової допомоги в Чернівецькій області, хто має змогу отримати кваліфіковану консультацію та роз’яснення щодо захисту його законних прав та інтересів. У разі потреби визначені категорії громадян можуть скористатись послугами адвоката розповіла Ольга Андріцька, начальник відділу комунікації та доступу до публічної інформації регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області.

Модератор заходу – Ксенія Філяк, менеджеркиня молодіжного напрямку ГО «Клуб Української Молоді», координаторка проекту. 
Фото - Anastasia Golovchenko.

P.S.: Стрічка Аліни Горлової «Явних проявів немає» в Україні отримала 4 нагороди на фестивалі «Docudays.UA»: спеціальну відзнаку від дистрибуційної компанії «Letter to fest», спеціальну нагороду Української Гельсінської спілки для героїні фільму, спеціальну нагороду від партнера фестивалю Currenttime.tv; нагороду журі міжнародного конкурсу фестивалю доку/право, а також відзначено на Міжнародному кінофестивалі документального кіно «DOK Leipzig» нагородою за видатну східноєвропейську картину.

Джерела:
http://chernivtsi.legalaid.gov.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=1693:navit-v-umovakh-viiny-potribno-vidstoiuvaty-svoi-prava&catid=24&Itemid=136&lang=ua

Немає коментарів:

Дописати коментар