понеділок, 3 грудня 2018 р.

«Ромська мрія» (реж. Роман Бондарчук, 2012 Україна).


В рамках Всеукраїнського тижня права  в кіноклубі медіа-просвіти з прав людини Docudays UA при Чернівецькій ОУНБ ім. Михайла Івасюка відбувся показ кінострічки «Ромська мрія» (реж. Роман Бондарчук, 2012 Україна).
 «Ромська мрія» — це чотири історії про мешканців таборів Закарпаття. Дениса, Мирослава, Діану та Ренату вважають успішними в ромському середовищі, тож вони прагнуть бути взірцями. «Ромська мрія» — це дослідження українськими документалістами проблем ромів Закарпатської області.
У заході взяли участь студенти I курсу 127 групи спеціальності «Право» Коледжу Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича, головний спеціаліст відділу систематизації законодавства, правової роботи та правової освіти управління реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти Головного територіального управління юстиції у Чернівецькій області - Галина Пшеничко.  




В ході обговорення звернули увагу на подолання нерівності у здобутті ромами освіти та працевлаштуванні, питання соціалізації ромів, наданні юридичної допомоги та законодавчому регулюванні ряду питань.  Молодь поділилась власними мріями та критеріями успіху.
Модератор - Добровольська Галина, керівник клубу.


  1. «Усі рівні і мають право на захист». Правовий захід для студентів-правників - http://chernjust.gov.ua/
  2. http://www.library.cv.ua/pokaz-kinostrichky-romska-mriya.html#more-10161


Немає коментарів:

Дописати коментар