пʼятницю, 15 березня 2019 р.

«Голосуйте за мене, будь ласка»


14 березня у відділі інформаційних технологій та електронних ресурсів відбулося чергове засідання кіноклубу медіа-просвіти з прав людини Docudays UA при Чернівецькій ОУНБ ім. Михайла Івасюка на тему «Феномен виборів» під час котрого було розглянуто ряд питань: Що таке сучасна демократія? У чому вона проявляється? Яке місце відведено виборам у сучасних демократичних державах?...
Модераторка заходу, Вікторія Хома зауважила, що «більшість держав сьогодні визначають себе демократичними, і на практиці концепція демократії виражається в багатьох різних формах, якими часто зловживають».




У заході взяли участь  експерти : кандидат історичних наук Тарас Прокоп та кандидат історичних наук Ольга Обершт. Вони розповіли про особливості виборчої системи в Україні, звернули увагу слухачів на об’єктивність вибору і способи маніпуляції виборцями, а також  про важливість політичної програми в усіх кандидатів.
Під час заходу було переглянуто документальну кінострічку «Голосуйте за мене, будь ласка», фільм китайського режисера Вейджун Чена 2007 року випуску. Фільм розповідає про вибори старости класу в китайській школі та особливості розуміння поняття демократія в Китаї.


Після кіносеансу учасники заходу висловили свої враження від переглянутої кінострічки, висловили свою думку щодо демократичних виборів. «Маленький клас, це як держава, в якій панують свої закони»,- зауважив відвідувач.

Немає коментарів:

Дописати коментар