вівторок, 11 жовтня 2016 р.

Аудіоподкаст- зручна і цікава форма отримання інформації


 В Україні подкастинг почав розвиватися з 2010 року. Сьогодні до цієї діяльності активно долучаються публічні бібліотеки України. 

Саме тому, 10 жовтня 2016 року в регіональному тренінговому центрі для бібліотекарів був проведений тренінг на тему «Аудіоподкаст: створення, редагування та розміщення в блозі».
Що таке аудіоподкасти і навіщо вони нам? Зєднане з двох англійських слів broadcasting (ефірне мовлення) та ipod (назва медіа-плеєра), подкаст дослівно перекладається як "трансляція на плеєри”. Аудіоподкаст - це звуковий файл, який розповсюджується безкоштовно в Інтернеті для масового прослуховування цільовою аудиторією. Простіше кажучи, це повідомлення в блозі, яке ви начитує в мікрофон і викладаєте вашим читачам для прослуховування.
Це явище стає все більш популярним в Інтернеті, а підготовка звукових файлів - процес доволі цікавий та творчий.  
Головною перевагою подкастів є те, що кожен слухач може одночасно з прослуховуванням  займатися  своїми  звичними справами.  Окрім того, така інформація при періодичному прослуховуванні засвоюється набагато краще. Запис звукових файлів не передбачає наявність у аудіоподкастера професійної дикції, акторських здібностей та потужного обладнання. Головний критерій підбору теми – цінність інформації для слухача.

Для того, щоб створювати аудіоподкасти, треба мати комп’ютер, програмне забезпечення, мікрофон та звуковий редактор. Зазвичай аудіоподкастер сидить у тихій кімнаті та говорить у мікрофон, згодом на текст накладається відповідна музика. Таке мовлення стало синтезом музики, аудіоблогу і радіопередач. 

Немає коментарів:

Дописати коментар