пʼятницю, 21 червня 2019 р.

Громадянська освіта як засіб утвердження демократичних цінностей


20 червня відбувся перший день тренінгу "Громадянська освіта як засіб утвердження демократичних цінностей". Говорили про демократію та її вияви у повсякденному житті, права людини та механізми їх захисту, намагалися з'ясувати, що для кожного з нас особисто означає толерантність, повага до людської гідності та приватності.



21 червня відбувся другий день тренінгу «Гендерні права – складова прав людини та демократичного суспільства»,  де ознайомились з ключовими гендерними поняттями, визначали відмінності між поняттями «стать» та «гендер», проговорили про гендерні ролі та стереотипні уявлення щодо «призначення жінки». Присутні ознайомились із сучасним становищем жінок та чоловіків, з міжнародним та національним гендерним законодавством, отримали інформацію про історію участі жінок у суспільно-політичному житті.



Ці два дні працювала тренерка Наталія Нечаєва-Юрійчук, кандидат історичних наук, доцент кафедри політології та державного управління факультету історії, політології та міжнародних відносин  Чернівецького національного університету ім. Юрія Федьковича. 
Наталія Філяк, директор бібліотеки презентувала «Освіта дорослих – сила та радість від навчання. Успішні практики навчання впродовж життя».


Немає коментарів:

Дописати коментар