вівторок, 2 червня 2020 р.

«Правові орієнтири – кожній дитині!»


1 червня відзначають Міжнародний день захисту дітей, а також  Всесвітній день батьків. Ці обидва свята націлені на те, щоб нагадати про загальнолюдські цінності, захистити і затвердити ці пріоритети як основу міцної та здорової сім'ї.

Усе в житті людини починається зі сприйняття світу очима дитини. Саме тому важливо, коли вона знає свої права з дитинства.
02 червня 2020 року в регіональному тренінговому центрі було проведено онлайн урок на тему «Правові  орієнтири – кожній  дитині!» для учнів 8-А класу Чернівецького ліцею №1 (Анастасія Подорожна, класний керівник). Метою заходу - допомогти  дітям  усвідомити  свої  права, виховувати  толерантність  у  ставленні  до  людей, вміння  самостійно  приймати   рішення та відстоювати  власну  думку. 
В програмі заходу: 
- Про історію свята, символи, як відзначають це свято  - розповіла Тетяна Белокуренко, інспектор ЮП Шевченківського ВП ЧВП ГУНП в Чернівецькій області, старший лейтенант поліції.
- Про «Декларацію прав дитини» і «Конвенцію про права дитини» - Микола Бугай, старший інспектор з особливих доручень відділу уповноваженого з контролю за дотриманням прав людини у поліцейській діяльності УДПЛ НПУ.



Ірина Хліповська, провідний бібліотекар відділу абонементу філії дала рекомендації учням до прочитання: Настя Мельниченко "# Я НеБояся Сказати" (Відверта розмова з підлітками про секс і сексуальне насильство. Авторка розповідає про те, як не допустити сексуальне насильство зі свого боку, а також як поводитися і до кого звертатися, коли насильство вже сталося) та збірка "ПРОти НАСильства" (Новели, де ситуації, герої, героїні упізнавані та живі. Коментарі психологів, що допомагають розібратися в ситуації. Поради адвокатів, як діяти, куди звертатися, які документи подавати, коли ви або хтось з близьких зазнає насильства).

Переглянули ролик "Маленька людина у Великому місті", були цікаві питання і відповіді.


Модератор заходу: Галина Добровольська, завідувачка ВІТЕР та технічна допомога Олександра Кицюка.

Щиро дякую ГО «Український Народний Дім у Чернівцях» за допомогу.

Посилання: - https://www.facebook.com/policebukovyna/posts/953744965079402 

Немає коментарів:

Дописати коментар