пʼятницю, 23 квітня 2021 р.

Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт на тему Революції Гідності

 


 Взяти участь у ІІІ Всеукраїнському конкурсі наукових студентських робіт на тему Революції Гідності у межах Відзнаки імені Сергія Кемського запрошують студентів 2-6 курсів та аспірантів вищих навчальних закладів усіх спеціальностей для написання досліджень про Революцію Гідності, вивчення її історії, особливостей, здобутків, значення та впливу на різні сфери політичного, суспільного й культурного життя.

Теми конкурсних робіт:
соціальний, політичний, політологічний, ідеологічний, культурологічний, мистецтвознавчий, етнологічний, музеологічний, релігійний, філософський аспекти Революції Гідності;
• соціологія та історія Революції Гідності;
• Революція Гідності у контексті міжнародної політики;
• регіональні особливості протестів Революції Гідності;
• дослідження ініціатив і громадського досвіду Майдану;
• повсякденне життя та побут Майдану;
• пропагування й інформаційна політика як інструмент протестного руху;
• мистецтво та творчість Майдану;
• Революція Гідності в контексті інших протестних рухів: України та світу;
• дослідження персоналій Героїв Небесної Сотні, активістів і волонтерів Майдану;
• політика пам’яті й комеморативні практики Майдану;
• інше.

Переможці отримають грошові винагороди:

     ІІІ місце – 4 000 грн

     ІІ місце – 7 000 грн

     І місце – 15 000 грн

Всеукраїнський конкурс наукових студентських робіт на тему Революції Гідності імені Сергія Кемського започаткували у 2018 році з метою активізувати науковий інтерес до подій Революції Гідності, сприяти критичному переосмисленню новітньої історії України, популяризувати уроки, досвід та цінності Майдану, стимулювати й підтримувати талановиту молодь, залучати її до вивчення та дослідження Революції Гідності.

 

За два роки існування конкурсу організаторам надійшло 92 заявки із 46 вищих навчальних закладів України. Фіналістами у 2019 та 2020 роках стали студенти Національного університету “Львівська політехніка”, Національного університету “Києво-Могилянська академія”, Київського університету імені Бориса Грінченка, Запорізького національного університету, Львівського національного університету імені Івана Франка та Херсонського державного університету.

ТЕРМІНИ КОНКУРСУ:

Перший етап – подача заявок по 16 травня 2021 року. За результатами оцінювання журі Оргкомітет надсилає заявникам, які пройшли відбір, запрошення для участі у другому етапі до 30 травня 2021 року.

Другий етап – подання наукових робіт на розгляд Журі. Учасники, які пройшли перший етап, надсилають конкурсну роботу до 10 вересня 2021 року включно.

У період з 4 по 16 жовтня 2021 року – оголошення переможців Конкурсу. Для вручення нагород переможців буде запрошено до Києва, де відбудеться публічна презентацій їх робіт і нагородження.

Результати обох етапів Конкурсу повідомляються учасникам листом на електронну адресу, зазначену під час реєстрації, загальний підсумок розміщується на сайті www.maidanmuseum.org

 

Положення про Конкурс: https://bit.ly/3p8YWdU

Подати заявку на Конкурс: https://cutt.ly/AgCnGac

Проєкт "Відзнака імені Сергія Кемського" засновано на честь Сергія Кемського, Героя України, Героя Небесної Сотні, історика, політолога, журналіста.

Організатори: Національний меморіальний комплекс Героїв Небесної Сотні – Музей Революції Гідності, громадська організація "Родина Героїв “Небесної Сотні”.

Конкурс реалізовується у межах проєкту “Відзнаки Героїв”. Детальніша інформація про конкурс на Facebook-сторінці "Відзнака Сергія Кемського".

Телефон для довідок: 063-773-76-57.

Пресслужба Національного музею Революції Гідності:
+38 098 66 11 833, press@maidanmuseum.org


Немає коментарів:

Дописати коментар