середу, 29 грудня 2021 р.

Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно на Буковині


 23 та 27 грудня 2021 року в рамках проведення Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA учні Герцаївської та бібліотекарі Острицької територіальних громад переглянули документальний фільм «Пранканули» (реж. Ісмаель Жоффруа Шандуті, Франція).

Кінострічка про історію онлайн-гравців, які описують свої труднощі зі «свотінгом» — небезпечною для життя формою кібернасильства, котра завжди чатує на них під час ігор.

«Свотери» телефонують під час стріму до поліції та вдають, ніби вбили когось зі своїх батьків. І в цей момент отримують донати від своїх глядачів

Після перегляду фільму відбулася дискусія, під час якої учасники поділилися своїми враженнями, обговорили питання кібернасильства.

Дмитро Міцевич, регіональний представник Мандрівного фестивалю документального кіно (Товариство "Український Народний Дім в Чернівцях"), представив презентацію «Як сховатись, захиститись в Інтернеті?»

У США за подібні «пранки» люди можуть понести кримінальну відповідальність, проте в Україні це розцінюють як хуліганство.






Фото – Галина Добровольська.

Немає коментарів:

Дописати коментар