понеділок, 13 грудня 2021 р.

Виїзне засідання кіноклубу медіапросвіти з прав людини Docudays UA

 Кіноклуб медіапросвіти з прав людини Docudays UA при Чернівецькій ОУНБ ім. Михайла Івасюка 13 грудня завітав до 10-А класу Чернівецького ліцею № 1 (Анастасія Подорожна, класний керівник)

Цього разу для показу був обраний фільм кінорежисерки Мадлі Ляене «Абетка» (2012 р.). Це фільм про нелегку долю дівчини Веле, яка понад усе прагнула навчитися читати й писати, оскільки навіть вміння самостійно написати власне ім’я, після довгих років громадянської війни в Ліберії є кроком до незалежності – подалі від болісного минулого, до  кращого майбутнього.

З присутніми поговорили про порушення прав людини, а також прав дитини в світі. Дану тему було обрано тому, що 10 грудня відзначається Міжнародний день прав людини. Під час спілкування учні продемонстрували достатньо високий рівень знань про історію прийняття Загальної декларації прав людини, яка стала першим міжнародним документом, де були чітко сформульовані положення про права людини.



Під час спілкування модератори не оминули тему порушення прав дітей. Адже глядачами були саме неповнолітні діти до 18 років. Учні проговорили, які саме права були порушені у фільмі, чому так відбувалося, порівнювали ситуацію в Ліберії та Україні, нагадали, якою законодавчою базою регулюється захист прав людини в нашій державі. Обговорення фільму було жвавим і цікавим.

Сподіваємось, що зустріч в рамках засідання кіноклубу медіапросвіти, стала корисною та повчальною для учнівської молоді ліцею.

Модератори - Ольга Нагаєва та Галина Добровольська.

Немає коментарів:

Дописати коментар