четвер, 9 грудня 2021 р.

«Поговоримо про булінг та кібербулінг»

 

9 грудня у Школі соціальної адаптації підлітка «Пізнай себе» в рамках тижня права «Правила навколо нас» у юнацькій філії ЧОУНБ ім. М. Івасюка відбулося коло спілкування «Поговоримо про булінг та кібербулінг». В заході взяли участь  інспекторка СЮП ВП Чернівецького РУП ГУНП в Чернівецькій області, лейтенантка поліції Олена Кав’юк, а також  представники кіноклубу медіапросвіти з прав людини Docudays UA при Чернівецькій ОУНБ ім. Михайла Івасюка. До обговорення були запрошені учні 10 класу Чернівецького багатопрофільного ліцею № 4.

Олена Кав’юк ознайомила учнів з поняттям булінгу та кібербулінгу, його видами та проявами, розповіла про законодавство України щодо  протидії булінгу (цькуванню), про серйозні наслідки, які чекають агресора в разі здійснення тиску на жертву.

Галина Добровольська розповіла про роботу кіноклубу, а також про міжнародний фестиваль документальних фільмів про права людини. Звернула увагу на недопустимість агресивного відношення до будь-якої особи в суспільстві, а також надала список контактів, куди можна звернутися по допомогу.

До перегляду було запропоновано відеоролики «Як я перестала бути жертвою» (автор Денис Сполітак) та «Як я став кіберсупергероєм» (автори  Юрій Юдін та Тереза Яковина).


Булінг та кібербулінг – це поширена проблема в сучасному суспільстві, і найгостріше вона постає в шкільному середовищі. Тому дана тема викликала жваву дискусія серед учнів. Було обговорено причини виникнення таких конфліктів, правила боротьби з булерами, шляхи виходу із конфліктних ситуацій.

Насамкінець заходу спікери закликали учнів бути терпимими, толерантними та дружніми один до одного, щоб ганебне явище цькування не поширювалось в нашому суспільстві.

Організатор та модератор заходу - Ірина Хліповська, завідувачка відділу абонемента ФОЮ ЧОУНБ ім. М. Івасюка





      Ти зможеш звернутись до поліції за номером 102 (цілодобово)

      Не зволікайте зі зверненням за юридичною допомогою до контакт-центру системи безоплатної правової допомоги за номером: 0 (800) 213 103 (цілодобово та безкоштовно в межах України).

      Телефони довіри:
Дитяча лінія 116 111 або 0 800 500 225 ( з 12.00 до 16.00);
Гаряча телефонна лінія щодо булінгу 116 000;
Уповноважений Президента України з прав дитини 044 255 76 75.


Немає коментарів:

Дописати коментар