понеділок, 6 грудня 2021 р.

Засідання кіноклубу Docudays UA

 


До Дня збройних сил України та до Міжнародного дня волонтера кіноклуб Docudays UA при Чернівецькій ОУНБ ім. Михайла Івасюка 6 грудня 2021 р.  організував перегляд фільму українського режисера Сергія Лисенка  «Мир» (2015, Україна). До перегляду були запрошені студенти та викладачі Чернівецького вищого комерційного училища КНТЕУ. В якості експертів виступили: головний юрист Чернівецького Місцевого центру надання безоплатної вторинної правової допомоги Савіцька Юлія та волонтер даного центру Петреску Крістіна.

Юлія Савіцька надала інформацію про безоплатну правову  допомогу в цілому та розповіла про роботу  Місцевого центру надання безоплатної вторинної правової допомоги, про проблеми, з якими можна звертатися до центру. Крім того, своїм досвідом волонтерської діяльності в Місцевому центрі БПД поділилась Петреску Крістіна.   

Модераторка засідання наголосила, що ветерани та учасники бойових дій – у трійці категорій, які найчастіше потребують правової допомоги. Було презентовано, яким чином регулюється правовий статус ветеранів війни та членів їх сімей, і якою нормативною базою регулюється волонтерство в Україні.  

Фільм «Мир» викликав тільки позитивні емоції, сколихнувши патріотичні почуття у глядачів та гордість за своїх героїв. 







Модераторка заходу - Ольга Нагаєва, головний бібліотекар відділу інформаційних та електронних ресурсів.

Немає коментарів:

Дописати коментар