пʼятницю, 18 грудня 2015 р.

Свято Миколая зустрічаєм

19 грудня день святого Миколая Чудотворця. За народними повір’ями саме в цей день Миколай Чудотворець спускався на землю з небес і обходив весь світ, допомагаючи знедоленим і відновлюючи справедливість. Особливо бажаним це свято для дітей. За традицією в ніч з 18 на 19 грудня Святий Миколай приносить дітям подарунки і кладе їх під подушку.
Сьогодні в СДНЗ № 36 для дітей з порушенням опорно-рухового апарату відбулося свято «Миколая зустрічаєм». Діти залюбки розповідали віршики, співали пісеньки, танцювали, відгадували загадки. Працівниками відділу інформаційних технологій та електронних ресурсів була підготовлена презентація «Свято Миколая зустрічаєм», з цікавістю малеча переглянула мультик «Святий Миколай» (www.youtube.com/watch?v=RjOcZkzrd6g). По закінченню свята дітвора розійшлася по групах в очікуванні після обіднього сну подарунків під своєю подушкою.




Довідка
Святий Миколай народився близько 280 р. в місті Патарі, в Малій Азії. Його батьки, Феофан і Нонна, старанно і з любов'ю виховали свого одинака. У молодості, приборкавши людські пристрасті, віддався він священицькій службі, згодом став ігуменом. Після смерті батька, розділив все своє майно серед убогих.


Кажуть, що Святий Миколай палкою молитвою мав змогу втихомирити збурене море, зцілювати калік, сліпих, недужих.

Немає коментарів:

Дописати коментар