середу, 14 червня 2017 р.

Тренінг «Бібліотеки майбутнього: погляд молодого фахівця»


14 червня 2017 року в рамках «Школи молодого бібліотекаря» Христина Мосін, працівниця відділу інформаційних технологій та електронних ресурсів провела тренінг на тему: «Бібліотеки майбутнього: погляд молодого фахівця». Школа зібрала молодих, амбітних, ініціативних бібліотекарів області.
 Бібліотеки намагаються змінюватись і тут вони трансформуються у нові суспільні центри. На хвилі змін у бібліотечній структурі залишається важливим усвідомлення образу майбутнього бібліотек. Запорукою їхнього успіху є оптимальна модель їхнього розвитку та партнерства. Свою стратегію бібліотекам варто вираховувати виходячи із власних ресурсних можливостей та потенціалу бібліотеки. Сьогодні, молоді представники ділилися своїм баченням  розвитку бібліотеки, аналізували перешкоди та причини, що загрожують, пропонували дії бібліотеки для подолання перешкод та планували свої дії заради поставлених цілей. Адже, трансформація бібліотеки вимагає не тільки зміни бібліотечної структури, але й нового відношення, зміни мислення.


Молоді бібліотекарі району змогли продемонструвати, що майбутнє бібліотеки вже існує, варто тільки прийнятись до його втілення. 




Немає коментарів:

Дописати коментар