пʼятниця, 5 жовтня 2018 р.

НАСИЛЬСТВО: ПРО ЦЕ ВАРТО ЗНАТИ!


04 жовтня на абонементі юнацького філіалу Чернівецької обласної універсальної наукової бібліотеки ім. М. Івасюка відбулося засідання Школи соціальної адаптації підлітка "Пізнай себе"  у формі проблемної ситуації «Насильство, про це варто знати», де кіноклуб Docudays UA при обласній бібліотеці продемонстрував кінострічку «День, коли я вирішив стати Ніною» (реж. Інгеборг Янсен). Це фільм про Гвідо, одинадцятирічного хлопця, який зовсім не хоче бути хлопцем. Кінострічка про повагу до індивідуальності, про право на невтручання в особисте життя.
Після перегляду документального фільму, керівник кіноклубу Галина Добровольська,  запитала ліцеїстів:  «Що таке булінг та його ознаки?», «Що заважає нашому суспільству толерантно ставитись до «інших»?».  «Нашому суспільству заважає сприймати «інших» через «традиційні сімейні цінності», - зауважила одна із дівчаток.





Після перегляду рекламного ролика про роботу поліції до обговорення проблеми приєдналася інспектор Ювенальної превенції ГУНП в Чернівецькій обл. Альона Синиця-Цибуляк. Інспектор розповіла про кримінальну відповідальність неповнолітніх та в яких випадках вона наступає. 
Начальник відділу комунікацій та забезпечення доступу до публічної інформації в Регіональному центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Чернівецькій області Ольга Андріцька розповіла, як неповнолітній може отримати безоплатну правову допомогу.
Спеціалісти звернули особливу увагу на тлумачення нещодавно принятого закону України "ПРО ЗАПОБІГАННЯ ТА ПРОТИДІЮ ДОМАШНЬОМУ НАСИЛЬСТВУ". Юнаки та дівчата отримали суттєві поради, коли і до кого потрібно звертатися у разі виникнення небезпеки. Молоді люди отримали пам`ятки з телефонами гарячої лінії єдиного контакт-центру системи безоплатної правової допомоги та порадами, де і як отримати допомогу.
Модератор заходу Ірина Хліповська запропонувала увазі учасникам книжкову виставку «На всі випадки життя».
На заході були присутні учні 10 класу Чернівецького багатопрофільного ліцею №4.
Про захід пишуть: http://chernivtsi.legalaid.gov.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=1673%3Anasylstvo-pro-tse-varto-znaty&catid=24&Itemid=136&lang=ua&fbclid=IwAR3EF154807CfMZBErd0bvcTYnFbFhhijhEKegcQPxQHMasZLQwGbBAcb8k

Немає коментарів:

Дописати коментар