середу, 15 травня 2019 р.

«Україна та Європа – політика співіснування»

15 травня в регіональному тренінговому центрі відбувся інформаційний марафон онлайн на тему: «Україна  та Європа – політика співіснування».
Було заслухано ряд повідомлень щодо теми про співробітництво України з Європою, зокрема визначено нові перспективи взаємодії та визначено досягнення. Було заслухано доповідь кандидата історичних наук, Стрельчук Наталії Василівни, вона виділила основні процеси взаємодії на ґрунті   Євроінтеграції, зазначила що співробітництво з ЄС існує з 1998 року, але з 2014 воно зазнало змін і помітного прогресу.
 В марафоні взяли участь  районні бібліотеки, а саме: Вижницька, Герцаївська, Кіцманська, Сторожинецька, Хотинська. Кожна з бібліотек розповіла про реалізацію проекту "Все про Європу: читай, слухай, дізнавайся в пунктах європейської інформації в бібліотеках" за підтримки Європейського Союзу, зазначили про труднощі і досягання в даній сфері. 
Хотинська районна бібліотека поділилась досвідом про взаємодію з міжнародними бібліотеками.  Зокрема Герцаївська та Сторожинецька бібліотеки поділились напрацюваннями в співпраці з Повітовою Бібліотекою Буковини ім. І. Сбієру (м. Сучава, Румунія).  


Підвела підсумки Марія Довгань. заступник директора ЧОУНБ ім. М. Івасюка  
Модератором марафону була Хома Вікторія.
Загалом, на марафоні було виділено нові напрями роботи з Європейським Союзом та підведено підсумок проведеної роботи.

Немає коментарів:

Дописати коментар