середу, 9 жовтня 2019 р.

Виїзне засідання кіноклубу

09 жовтня відбулося виїзне засідання кіноклубу Docudays UA при Чернівецькій обласній науковій бібіліотеці ім. М. Івасюка в багатопрофільний ліцей №4. Учні 9 класу мали змогу переглянути кінострічку режисера Ельс ван Дриля "Габріель повідомляє з чемпіонату світу", де йдеться про бразильського хлопчика Габріеля, який знімає репортаж про негативні наслідки від проведення чемпіонату світу з футболу, що пройшов у його країні. Щоб привезти сотні тисяч уболівальників на футбольний стадіон, влада розпочинає прокладання залізниці прямо через квартал, в якому живе Габріель. Він обурений ситуацією, що склалася, тому намагається захистити свої права та права своїх близьких, рідних.
На початку перегляду ми проговорили про права дітей, які закладені в «Конвенції про права дитини», про основні правові документи українського законодавства – Конституцію України, Сімейний кодекс України, закон України «Про охорону дитинства», Цивільний кодекс України.


Після перегляду діти жваво обговорювали, дійшли висновку, якщо «…ти хочеш привернути увагу до проблеми, потрібно не стояти осторонь, а шукати однодумців, об’єднавшись працювати над проблемою».
В модеруванні заходу допомагала Світлана Бушина, вчитель історії та права ліцею.

Немає коментарів:

Дописати коментар