пʼятницю, 13 грудня 2019 р.

«Базовий курс ефективного громадянства та комунікацій» у Герцаївській громаді (прес-конференція)

13 грудня у приміщенні Чернівецької обласної універсальної наукової бібліотеки імені М. Івасюка відбулася прес-конференція, присвячена підсумкам реалізації програми «Базовий курс ефективного громадянства та комунікацій» у Герцаївській громаді.
Проект реалізується БФ «Суспільні ресурси та ініціативи» за підтримки DVV International Ukraine в рамках проекту «Регіональні голоси – громадянська освіта дорослих для розширення прав і можливостей локальних громад в Україні та Білорусі» у партнерстві з Українською асоціацією освіти дорослих за сприяння Федерального міністерства закордонних справ Німеччини Auswärtiges Amt.
Упродовж листопада-грудня цього року, в рамках міні-проекту «Громадянська освіта як ключ до локального розвитку», жінки-представниці різних національностей Герцаївської громади брали участь у тренінгах з прав людини, медіаграмотності, діалогових стратегій, фінансової грамотності та підприємництва. Основна мета програми – формування базових компетенцій ефективного громадянства та комунікацій для розширення можливостей жінок якісно змінювати життя місцевої громади через позитивні особистісні трансформації. 
Підсумком спільної роботи стала презентація фотовиставки «Прості обличчя непростої історії» у Будинку культури м. Герца, на якій представлені фотографії відомих і не дуже відомих у регіоні людей, чиє життя стало віддзеркаленням складних політичних трансформацій минулого та початку нинішнього століть.
У прес-конференції взяли участь:
Сергій Гакман – віце-президент БФ «Суспільні ресурси та ініціативи»
Віра Цирдя – депутат Герцаївської районної ради
Наталія Філяк – директор Чернівецької обласної універсальної наукової бібліотеки імені Михайла Івасюка
Мірела Амаріє – бібліотекар Герцаївської районної бібліотеки імені Гєоргє Асакі
Наталія Нечаєва-Юрійчук – тренерка Відкритого університету для дорослих



Мікропроект БФ «Суспільні ресурси та ініціативи» «Громадянська освіта як ключ до локального розвитку» в рамках проекту «Регіональні голоси – громадянська освіта дорослих для розширення прав і можливостей локальних спільнот в Україні та Білорусі» впродовж листопада-грудня 2019 р. у листопаді-грудні 2019 року був запропонований для жінок Герцаївської громади Чернівецької області.
На перших етапах мікропроект було реалізовано у Магальській та Острицькій об’єднаних територіальних громадах Чернівецької області, основною особливістю яких є об'єднання сіл із переважаючим українським і румунським населенням, при якому більшість населення тут складають представники етнонаціональних меншин, а представники титульної нації є етнічною меншиною у складі ОТГ.
Метою проекту є підвищення рівня базових громадянських компетенцій жителів Магальскої та Острицької ОТГ для вирішення соціально-економічних і культурно-освітніх проблем місцевих громад, залучення якомога ширшого кола різних груп населення в процесі підготовки, прийняття та контролю за імплементацією управлінських рішень

Серед задач мікропроекту, які були успішно реалізовані:
1.        Імплементувати дві програми громадянської освіти, розроблених на основі проведеного аналізу потреб цільових груп Магальскої, Острицької, а також Герцаївської ОТГ в Чернівецькій області.
2.        Реалізувати громадянську ініціативу в Магальскій, Острицькій та Герцаївській  ОТГ в Чернівецькій області.
3.        Імплементувати програму громадянської освіти партнерської організації Херсонсько ГО «Успішна жінка» в рамках Відкритого університету для дорослих, м.Чернівці
Реалізація проекту географічно була спрямована перш за все на Магальську і Острицьку ОТГ в Чернівецькій області, з якими БФ «Суспільні ресурси та ініціативи» в 2018р. підписав Меморандуми про співпрацю в галузі освіти дорослих в партнерстві з Представництвом німецької неурядової організації «Німецьке об'єднання народних університетів» (DVV International) в Україні та Громадською організацією «Українська асоціація освіти дорослих». Основною особливістю цих громад є об'єднання сіл з переважаючим українським і румунським / молдавським населенням, при цьому більшість населення тут складають представники етнонаціональних меншин, а представники титульної нації є етнічною меншиною в складі ОТГ. У листопаді цього року програму «Базовий курс ефективного громадянства та комунікацій» почали реалізовувати у Герцаївській ОТГ, разом із громадянською ініціативою «Прості обличчя непростої історії», презентація якої відбулася сьогодні, 13 грудня 2019 року.
Окрім того було видано методичний посібник до програми «Базовий курс ефективного громадянства і комунікацій» (60 примірників).

Немає коментарів:

Дописати коментар