четвер, 12 грудня 2019 р.

Виїзне засідання, клубу медіа-просвіти з прав людини Docudays Ua


11 грудня було здійснено виїзне засідання, клубу медіа-просвіти з прав людини Docudays Ua при обласній бібліотеці ім. М. Івасюка, в ЗОШ  І-ІІІ ступенів № 2 ім. Ю.Федьковича. 
Перед показом була проведена вправа «Історія про права дитини». Учні 8-Б класу (Ольга Гірка, кл.керівник ) мали змогу переглянути стрічку «Рахую дні, рахую роки» (реж. Монне Ліндстрьома, 2014), що ґрунтується на документальних особистих історіях і думках, це фільм про відчуття дітей в родину яких прийшла біда та про те як вони допомагають родині й собі.


Після перегляду жваво обговорювали, які права були порушені, чому герої соромляться говорити про проблеми, які в них трапились і про що вони мріють.
Підсумовуючи захід Галина Добровольська проговорила про Деклація прав дитини, яка була прийнята Організацією Об’єднаних Націй у 1959 році, Конвенцію про права дитини прийнятою Генеральною Асамблеєю  ООН (20 листопада 1989 року), а саме головне, що Україна ратифікувала Конвенцію ООН про права дитини 27 лютого 1991 року, таким чином узяла зобов’язання в царині забезпечення прав дитини.

Немає коментарів:

Дописати коментар