пʼятницю, 4 грудня 2015 р.

Інформаційна хвилинка "Права дитини"

3 грудня - Міжнародний день інвалідів, який нагадує нам, що поруч живуть люди з обмеженими можливостями, які потребують особливої уваги і яким ми повинні допомогти відчути себе рівними серед здорових співгромадян.
Саме в цей день працівники нашої бібліотеки черговий раз відправились до СДНЗ № 36 для дітей з порушенням опорно-рухового апарату. З цікавістю малеча роздивлялась яскраву книжкову виставку, допитливі і невгамовні вони із задоволенням відгадували загадки, які підготували для них бібліотекарі відділу абонемента.
Також під час зустрічі відділ інформаційних технологій та електронних ресурсів підготував розповідь і презентацію про права дитини. Тема досить актуальна, адже права людини починаються з прав дитини, це підтверджено в Конвенції про права дитини. Статистика стверджує, що на планеті щоденно діти потерпають від різних соціальних негараздів, хвороб та несправедливого поводження з боку дорослих. Тому важливо, щоб маленькі громадяни вже в цьому віці знали та активно реалізовували свої права. З малечею була проведена бесіда, під час якої вони дізналися, що кожна дитина має право на сім'ю, де її люблять і про неї піклуються, на інформацію, на ім'я, національність та індивідуальність, на освіту, на харчування та ін.
Наприкінці заходу було продемонстровано мультфільм «Я маю право».
 

Немає коментарів:

Дописати коментар