четвер, 6 квітня 2017 р.

Нагородження переможців Конкурсу коротких відео історій «Люди та війна»

5 квітня 2017 р, о 15:30 год. Відкритим університетом для дорослих відбулося нагородження переможців Конкурсу коротких відео історій «Люди та війна» в рамках проекту «СторіМейкер: школа громадської журналістики».
До участі в конкурсі запрошувались студенти, активісти, громадські та професійні журналісти з різних куточків України. В період з 1 по 20 березня 2017 року було отримано 29 власних сюжетів про долі переселенців з Донбасу, людей, що стали жертвами військових дій на Сході України. З них у фінал потрапило 13 історій від громадянських журналістів, студентів та активістів, та 5 історій від професійних журналістів.
Чернівці представили свою громадську позицію, показуючи небайдужість даній проблематиці, прагнення допомогти та підтримати цих людей та розкрити їхні погляди на життя. Одне з перших призових місць отримав сюжет «Ми втратили відчуття дому (переселенки Аліна та Олена)», автори: Гаврилюк Христина та Максим Волошин, одне з других місць отримав сюжет «У кожного історія своя», автор: Христина Мосін. Перше місце Чернівці отримали і серед професійних журналістів – сюжет «Переселенці залишилися не лише без домівок, а й без права голосу», автор: Олена Сорокалітня (телеканал ТВА). Всі учасники конкурсу були нагородженні грамотами за участь, другі місця отримали грошову премію, а перші поїдуть за своїми призами 11 квітня в м. Київ, на них чекають смартфони Lenovo.
Учасники заходу отримали змогу переглянути найкращі роботи конкурсантів, особисто поспілкуватись із переможцями та організаторами, висловити своє ставлення до перспектив розвитку громадської журналістики в Україні. Організатори надали можливість кожному бажаючому переглянути відео-сюжети учасників на YouTube каналі проекту «СторіМейкер: школа громадянської журналістики» — Конкурс «Люди та війна», березень 2017. Заходьте, знайомтесь, пізнавайте і усвідомлюйте, що разом ми сила, ми єдині. Посилання
Організаторами конкурсу стали ГО «Ініціатива демократичного розвитку» при підтримці GPD Charitable Trusty партнерстві з IA «Остров» та відкритим університетом для дорослих (м. Чернівці).


Немає коментарів:

Дописати коментар