пʼятницю, 15 грудня 2017 р.

Виїзне засідання кіноклубу медіа-просвіти з прав людини Docudays.Ua

14 грудня 2017 року працівниками відділу інформаційних технологій та електронних ресурсів ЧОУНБ ім. М. Івасюка Христиною Мосін та        Марією Гаврилюк, був проведений виїзний захід на юридичному факультеті Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича для студентів 5 курсу, а саме: показ документального фільму "Стираючи Девіда" 2009 року режисера Девіда Бонда.
Фільм "Стираючи Девіда" - це фільм про незвичайний експеримент, який провів британський журналіст Девід Бонд. Він поставив собі і суспільству питання: "Чи справді наші персональні дані захищені?". Він вирішує з'ясувати, як багато знають про нього приватні компанії та уряд. Залишивши вагітну дружину та малу дитину, він намагається зникнути.




Викладачкою Лідією Нестиренко було роздано студентам по два аркуша паперу: зеленого та помаранчевого кольору, якими студенти могли проголосувати про те, на який день із 30-ти Девіда зможуть розшукати детективи.
Під час перегляду був використаний методичний прийом "стоп-кадр" після того, як Девід Бонд та приватні детективи починають свою "гру".
Після перегляду відбулося обговорення фільму. Студенти аналізували документальний фільм, зіставляючи свої враження з ідеями і задумом режисера, розглядали права на захист даних і недоторканість приватного життя на основі права людини, сприяли пошуку рішень і конкретних положень, які можна застосувати незалежно від будь-яких можливих відмінностей між існуючими моделями захисту даних і приватності, брали участь в дискусії, відстоюючи свою точку зору.
Захід відбувся в рамках відзначення тижня права виїзним клубом медіа-просвіти з прав людини Docudays.Ua, що діє при обласній бібліотеці ім. М. Івасюка.

Немає коментарів:

Дописати коментар