четвер, 8 березня 2018 р.

Інтернет-година «Шанований в книгах і в пам’яті»

1 березня виповнилося 230 років від дня народження Георгія Асакі, румунського і молдавського письменника, громадського діяча та просвітителя. З цієї нагоди в регіональному тренінговому центрі відбулася інтернет-година «Шанований в книгах і в пам’яті», до якої долучилася Герцаївська центральна районна бібліотека ім. Г. Асакі.
В заході приймали участь: Марін Герман - поет, голова Медіацентру BucPress - Асоціація румунських журналістів України, Ілля Зегря - голова спілки румуномовних письменників Чернівецької області, Дойна Божеску - поетеса, головний редактор газети «Concordia», які в своїх виступах висвітлили роль письменника в культурному житті румунського народу та причетність письменника до Герцаївського краю.




У своїй творчості Г. Асакі досліджував українську культуру про що розповіла Постєвка М., студентка філологічного факультету кафедри румунської мови та класичної філології ЧНУ ім. Ю. Федьковича. Цікаву фактографічну довідку про просвітителя представила Олена Апетрі, вчителька румунської мови і літератури Герцаївського районного ліцею, лауреат районної літературно-мистецької премії «Г. Асакі». Місцева поетеса, лауреат районної літературно-мистецької премії «Г. Асакі» - Сільвія Каба-Гівіряк в пам’ять письменника декламувала власний вірш.



Твори Г. Асакі є важливими і для сучасного покоління, це підтвердили учні гімназії №6 м. Чернівці, які продекламували фрагменти з творів Г. Асакі.
Відділом документів іноземними мовами була підготовлена книжкова виставка «Щоденник румунського мандрівника».
Модераторами заходу:  М. Амаріє - редактор відділу КіО Герцаївської ЦРБ та Маріанна Заєць, бібліотекар відділу інформаційних технологій та електронних ресурсів.

Немає коментарів:

Дописати коментар