четвер, 6 грудня 2018 р.

Виїзне засідання кіноклубу медіа-просвіти з прав людини Docudays UA

Відповідно до Указу Президента України від 08 грудня 2008 року Всеукраїнський тиждень права проводиться щороку з нагоди проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини і включає в себе 10 грудня – День прав людини. 
06 грудня 2018 року у рамках діяльності кіноклубу медіа-просвіти з прав людини  Docudays UA, працівники відділу інформаційних технологій та електронних ресурсів здійснили виїзне засідання в Загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів № 27.


Учням 8 класів був представлений документальний фільм «Трудний» (реж. Микола Бондарчук, Дмитро Тяжлов). Герой фільму — підліток, у якого є мати і дід, але він мешкає в притулку для сиріт.
Галина Пшеничко, головний спеціаліст відділу систематизації законодавства, правової роботи та правової освіти управління реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти Головного територіального управління юстиції в Чернівецькій області, розповіла про реалізацію загальнонаціонального правопросвітницького проекту Мін’юсту «Я МАЮ ПРАВО!», всім присутнім  презентувала Інформаційні матеріали.

Після перегляду фільму учні взяли участь в дискусії про проблеми безпритульності, про порушення прав дітей, про ігрову залежність, яка призводить до негативних наслідків, а також й про стосунки у колективі, зокрема про булінг. Крім того, тема розмови торкнулась відносин між дітьми та батьками.

Модератор – Галина Добровольська, керівник клубу. Фото – Катерина Легун.

Про захід: 
Школярі дивилися кіно та обговорювали проблему булінгу [Електронний ресурс]: [фото] // Головне територіальне управління юстиції у Чернівецькій області.- 2018.-06 груд.- Режим доступу: http://www.chernjust.gov.ua/

Немає коментарів:

Дописати коментар