вівторок, 11 грудня 2018 р.

Виїзне засідання кіноклубу медіа-просвіти з прав людини Docudays UA при Чернівецькій ОУНБ ім. М. Івасюка

В рамках Всеукраїнського тижня права, що стартував 10 грудня, бібліотека розпочала цикл заходів. Зокрема, працівники бібліотеки відвідали Чернівецьке вище комерційне училище Київського національного торговельно-економічного університету.
Кіноклуб медіа-просвіти з прав людини  Docudays UA при Чернівецькій ОУНБ ім. М. Івасюка запропонував для перегляду кінострічку «Циркові гастролі» (реж.: Яак Кілмі, Андрес Маймік, Естонія, 2011). Фільми з колекції Docudays UA присвячені проблемам, які стосуються кожного з нас.
В кінострічці йдеть про те, як у ХХІ столітті, коли переосмислюється роль циркових тварин, невтомний естонський бізнесмен живе у своєму власному омріяному цирковому світі. Він прагне врешті-решт заснувати в Естонії державну циркову компанію. Але проти жорстокого поводження з тваринами в його цирку виступають захисники тварин. Активісти скрізь їздять за трупою, влаштовують демонстрації та закликають людей бойкотувати цирк.
Обговорювали питання: Що таке мирне зібрання? Як вони мають проходити? Хто повинен давати дозвіл на проведення таких заходів?



Студенти висловлювали свої думки з приводу перегляду кінофільму. «Головна ідея фільму - це  захист тварин та протест проти жорстокого поводження з ними.  Ми не повинні залишатися байдужими, оскільки відповідаємо за тих, кого приручили», - одна із думок.
Працівниками відділу обслуговування користувачів для студентів була підготовлена та презентована книжково-ілюстративна виставка «Права людини і верховенство права», куди ввійшли Конвенція про захист прав людини і основоположних свобод, Конвенція про права дитини, Конституція України, юридична періодика та інші правничі видання. 


Цікавий факт:  Міжнародний день прав тварин відзначається щороку 10 грудня, в один день з Міжнародним днем прав людини. Міжнародний день прав тварин був заснований у цей день 1998 року - у 50-ту річницю підписання Декларації прав людини.
В Україні Міжнародний день захисту прав тварин відзначається зоозахисними організаціями, починаючи з 2010 р.

Немає коментарів:

Дописати коментар